***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Германия одобри доставката на „Леопард“. „Киберпрестъпност“ със смразяващи данни за самоубийствени намерения у деца


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 февруари   

 

„ Имаме приблизително по 5 случая на година, при които откриваме децa с обезпокоително държание в Тик-Ток, Facebook или други интернет приложения, които се държат несъответстващо - възнамеряват да се самоубият или наранят. На процедура ги спасяваме, като се свързваме незабавно с тях и родителите им “. 

Това описа шефът на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП Владимир Димитров, написа Телеграф.

„ Имали сме и случаи, при които младежи се нараняват, показвайки се в интернет за да се самоизтъкнат. Мога да кажа, че най-малко по два пъти в годината се случват. При един от тях 15-годишно момиче изясни, че е в меланхолия, тъжно й е и възнамерява да отиде на „ по-добро място “. Веднага намерихме родителите и им казахме какво прави детето им в обществените мрежи и защо предизвестява. Вече по-късно те се обърнаха към психолог “, описа комисар Димитров.

***

Германското държавно управление утвърди доставката на танкове " Леопард 1 " от промишлените си ресурси за Украйна и води договаряния да изкупи от Катар 15 самоходните зенитни установки " Гепард ", които да изпрати на Киев, оповестява в днешния си брой в. " Зюддойче цайтунг ", представен от Ройтерс.

***

Призоваваме Русия да извърши отговорностите си по контракта " Нов СТАРТ ", като улесни инспекциите на съветска територия и като се върне към присъединяване в органа за осъществяване на контракта. 

Това се показва в изказване на Северноатлантическия съвет, в което се отбелязва, че към него се причисляват и поканените в НАТО страни, оповестява Българска телеграфна агенция.

***

Служител на украинското разузнаване съобщи, че съветският президент Владимир Путин е наредил на съветските военни да завладяват Донецка и Луганска области до март 2023 г. 

Така поддържа предвиждането на най-вероятния курс на деяние на ISW за съветската атака в Източна Украйна.

***

Китайски разследващ балон се появи в небето над Съединените щати.

Граждани снимаха необикновена светла точка. От Пентагона споделиха, че наблюдават балона от известно време.

***

***

Обрат!

„ Клиентът ми изрично не се е заканвал на господин Таслаков. Двамата са се разминали, разменили са си няколко обидни реплики и нищо повече.

На 24 януари самият Таслаков е нападнал и блъснал моя доверител в региона на лявото око “. 

Това сподели юристът на Иван Белишки – Тервел Раев, заяви NOVA.

***

Пред Българска национална телевизия горските чиновници описаха, че са съумели да избягат. Казват, че набезите са денонощни. 

„ Държавата не ни е оставила без поддръжка, само че това не е първото посягане върху горски чиновници. Денонощно сме на терен, хубаво е отстрана на полицията да се обърне по-голямо внимание “.

***

" Разделяме се с нея с огромна горест, само че, несъмнено, почитаме решението ѝ да продължи своя професионален път в друга посока. Пожелаваме ѝ триумф и все такава нестихваща сила “, споделя Николай Табаков, шеф на дирекция „ Програмно наличие “ в Българска национална телевизия.

***

Бул. „ България “ в старопрестолния град е с изчезнала маркировка и с голям брой кръпки на асфалта, тъй като преди близо година там е осъществен ремонт на водопреносната мрежа. Основно тази пътна артерия е натоварена през утринните часове или в края на работния ден, като случката с санкционираната жена се разиграва към 15 часа, когато придвижването е съвсем замряло.

„ Имало е автомобил, който е желал да влезе към паркоместата зад жилищните здания на булеварда. Той е карал постепенно, по тази причина моята клиентка е дала мигач и го е заобиколила “, изясни юристът на санкционираната Дончо Бораджиев пред bTV.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР